Rødgrød med fløde er så rørende enkelt at lave og smager fantastisk. Det er en let dessert, som kan forberedes i god tid og bare skal sættes på bordet. Det er min veninde Lucia som har lavet det til mig flere gange som voksen, og jeg bliver så positivt overrasket hver gang. Elsker retter, som man underkender fordi det næsten virker for enkelt, men så smager det bare åndssvagt godt.
Opskriften her er en forårsversion med rabarber, for man behøver jo slet ikke vente på bærsæsonen. Man kan sagtens lave den med friske rabarber og frosne bær. Det smager af sommer!
Ingredienser
30 min / 6-10 portioner
- 450 g rabarber
- 250 g jordbær (frosne)
- 300 g blåbær, solbær, ribs, brombær eller hindbær (frosne. Jeg brugte 100 g blåbær og 200 g hindbær)
- 200 g sukker
- 0,5 tsk vaniljepulver
- Skallen fra 1 citron + et skvæt saft
- 1,5 dl vand
- 1 spsk kartoffelmel
Sådan gør du
Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker á cirka en cm. Læg dem i en mellemstor gryde sammen med de frosne bær (vent med sarte bær som hindbær og brombær), sukker, vaniljepulver, citronskal og vand.
Kog langsomt op og lad så simre forsigtigt i fem minutter.
Opløs kartoffelmelet i lidt koldt vand og bland så ned i grøden for at jævne den en anelse.
Vend til sidst hindbær og/eller brombær ned i grøden og smag til med et skvæt citronsaft og evt ekstra sukker. Sluk for varmen og lad rødgrøden køle ned.
Spis rødgrøden kold med fløde.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller på Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.